Pravidelné aktualizace pomohou k vyšší bezpečnosti. Máte aktuální verzi aplikace Sazka?
Aktualizace softwaru přinášejí nejen nový vzhled a funkce, ale především opravy chyb, které mohou být z bezpečnostního hlediska velmi zásadní. Těchto chyb mohou totiž využít útočníci k napadení vašich zařízení, mohou je infikovat a dostat se tak k vašim citlivým datům a zneužít je. Odkládat aktualizaci softwaru ani jiných aplikací tak není úplně dobrý nápad. Jak to děláte vy?  


Přečtěte si také: Základ bezpečnosti a ochrany na internetu? Silné heslo! Máme pro vás tipy, jak jej vytvořit

 

Zkoušeli jste někdy spočítat, kolikrát za den sáhnete na váš mobilní telefon, tablet nebo počítač? Kolikrát denně používáte internet? Jednou? Dvakrát? Padesátkrát? Data Sdružení pro internetový rozvoj ukazují, že 84 % českých uživatelů internetu ho používá několikrát denně, a to jak na telefonu, tak i počítači. V českých domácnostech je vice než 95 % počítačů a 93 % mobilních telefonů připojeno k internetu. To je opravdu velký prostor a příležitost pro hackery, kteří umí využít každé chyby a neopatrnosti. Přinášíme proto pár tipů, jak jim to ztížit a být ve větším bezpečí.  


Aktualizujte pravidelně, okamžitě a vše 

Legální a aktuální operační systém je základem pro bezpečnost vašeho zařízení i vás samotných. Tvůrci softwarů se snaží o maximální zabezpečení svých zákazníků, a proto nám pravidelně nabízejí aktualizace. Mnoho z nás to ale bere jako otravnou a čas zabírající činnost, bez které bychom se klidně obešli, a ne jako věc, kterou jdeme naproti své bezpečnosti v kyberprostoru. 

Aktualizace softwaru často znamená i změny vzhledu a funkcí, kterým se mnohou živitelů brání, protože jsou zvyklí na to, že tlačítko „start“ bylo vždy vpravo dole a po poslední aktualizaci jim „skočilo“ doleva, a to přece zvonu nepotřebují. Berte to ale tak, že je lepší si zvyknout na nový vzhled než být snadným terčem pro útočníky. Tušili jste třeba, že kvůli chybám v operačním systému vašeho telefonu by mohli hackeři přečíst vaše SMS, odposlouchávat vaše hovory, sledovat polohu nebo stahovat soubory či fotografie? 

TIP: Myslete na to, že neaktualizovaný program nemusí správně pracovat. Proto, až se vám příště rozsvítí výzva k aktualizaci neklikejte na tlačítko „později“, ale zvolte raději „aktualizovat nyní“. 


Používejte antivirový program 

Antivirový program je počítačový software – velmi jednoduše řečeno bezpečnostní systém, který by měl mít nainstalovaný každý počítač. K základním úkolům antivirů patří identifikovat, neutralizovat a odstranit malwary – škodlivé systémy, které umí narušit nebo poškodit operační systém vašeho počítače nebo telefonu.  


Pravidelně aktualizujte webový prohlížeč 

Většina webových prohlížečů se pravidelně aktualizuje sama, i tak je ale dobré si zkontrolovat, zda to právě váš prohlížeč zvládá. Důvodem pro aktualizaci by měl být nejen lepší uživatelský zážitek při surfování na internetu, ale především bezpečnost vašich dat a soukromí.  


Žádné pirátské verze programů nebo neznáme zdroje 

Stahování pirátských verzí programů, aplikací, ale i filmů nebo hudby je především neetické a nelegální. Motivací sice bývá ušetření peněz, ale to může být velmi krátkozraké. Pirátské programy mohou často obsahovat viry, případně jiný škodlivý software. Dopady, nejen pro vaši peněženku, pak bývají poměrně zásadní.  


Používejte unikátní a silné heslo 

Jak jste na tom s hesly? Vzhledem k tomu, že náš život na internetu je přístupových hesel plný, je nutné dbát zvýšenou pozornost na jejich „bezpečnost“. Používáte vždy unikátní a silné heslo? Pokud si nejste jistí, jak ho vytvořit, poradíme vám.


Aby Vám aplikace SAZKA přinášely jen radost 

Mobilní aplikace od Sazky jsou skvělým řešením, pokud si chcete vsadit online, vaši sázku zkontrolovat, ať už jste kdekoli a kdykoli vás napadne, nebo pokud si chcete zkrátit čas hraním online her, případně spravovat svůj SAZKA mobil účet. Instalace je vždy naprosto jednoduchá – zvládnete ji v pár krocích – a používání bezpečné. Tedy za předpokladu, že na svou bezpečnost dbáte i vy. Naši technici všechny aplikace pravidelně vylepšují a vydáváme tak nové aktualizace, které doporučujeme ihned nainstalovat. Co je totiž starší než včerejší noviny? Stará verze mobilní aplikace SAZKA! 😊  


Naše mobilní aplikace: 

SAZKA
Sazka Hry
Sazkabet 
Mobilní operátor SAZKAmobil
 
Mobilní aplikace SAZKA jsou dostupné jak pro zařízení s operačním systémem iOS i Android. 

Přečtěte si také